castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies Tertúlies Tertulias Ateus trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


UN “TEMPLE ATEU” AL CENTRE DE LONDRES?

Els mitjans de comunicació s’han fet ressò de la proposta de l’escriptor britànic Alain de Botton, de construir al centre de Londres un “temple de l’ateisme” com a alternativa a l’ateisme “destructiu” de Richard Dawkins i Christopher Hitchens.

Podeu trobar informació a http://www.guardian.co.uk/books/2012/jan/26/alain-de-botton-temple-atheism i un resum del seu pensament a http://blogs.elespectador.com/catrecillo/2012/01/26/36/. Si cerqueu a Google pel seu nom trobareu multitud d’entrades.

Al marge d’algunes aportacions positives i de les generalitats habituals, encara que no originals seves, la nostra opinió és que els seus plantejaments no són compartits per una majoria aclaparadora d’ateus i lliurepensadors racionalistes. Considerem, com Dawkins, que la construcció d’un “temple ateu” és una despesa de diners innecessaria i una contradicció insoluble.

A http://www.elconfidencial.com en l’edició de dilluns 2012.01.30, sortirà un article de M. Ayuso, en el qual esperem veure reflectida la nostra opinió. En tot cas procurarem fer un article sobre el tema. Si algú vol escriure a favor o en contra pot enviar els seus articles a info@ateos.org i n’estudiarem la seva publicació.

Publicat el 27 Enero 2012 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Novedades