castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Xerrada d’en Sanal Edamaruku: Separació Esglesia – Estat

Sanal Edamaruku, president de l’Associació de Racionalistes de l’Índia, afronta la possibilitat de passar 3 anys de presó per blasfèmia quan va donar una explicació racional al fet que en una església (dels suburbis de Bombai) els fidels van observar que d’un crucifix sortien gotes de líquid, que llepaven pensant que era aigua miraculosa (Http://www.youtube.com/watch?v=TfJ6_ftih0s).

La inspecció que va realitzar Sanal va portar a apreciar que l’origen de l’aigua era una filtració del desguàs d’un lavabo i que l’únic poder màgic que podia tenir aquesta aigua
era la de produir una gastroenteritis (com poc) … els catòlics de Bombai van estar molt molestos amb l’escèptic que ha donat explicació al seu miracle.

Joseph Dies, secretari general del Fòrum Secular Catòlic-Cristià, el vaacusar d’injúries anticatòliques pels seus comentaris en un debat televisat en el qual es discutia sobre aquest miracle.

L’Índia és formalment una nació laica, però té una llei que prohibeix “Accions deliberades i malicioses destinats a ultratjar els sentiments religiosos de qualsevol classe, insultar la seva religió o les seves creences”.

Edamaruku assenyala que aquesta llei s’oposa a la llibertat d’expressió i que impedeix la investigació racional d’afirmacions sobrenaturals.

Sanal, que durant 30 anys ha actuat contra místics i gurus de l’Índia que atreuen nombrosos seguidors (i els seus diners), considera que és una bona ocasió per desmuntar la llei anti-blasfèmies, i donarà una conferència a Barcelona el 15 de desembre, a les 20:00 h, al Centre Cívic Barceloneta (c / Conreria, 1-9; metro L4-Barceloneta: http://www.bcn.cat/centrecivicbarceloneta/contacte.html), a més de Madrid (16 de desembre), Granada (18 de desembre), i Gijón (19 de desembre).

Aquesta gira és una col•laboració entre ARP-SAPC (Http://www.escepticos.es/node/2781), Cercle Escèptic i Europa Laica, i compta amb el patrocini de Gigamesh.

Publicat el 9 Diciembre 2012 per Padc | Arxivat a Ateus