castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia divendres 4 d’octubre de 2013: “ Els canvis al Vaticà d’avui”

 

Amigues i amics:

Ja fa dies que els mitjans de comunicació van plens de relats sobre la intenció de renovació, modernització i de millora moral i econòmica a l’església catòlica, impulsades per el nou cap, el Sr Bergoglio.

Hi han declaracions contradictòries d’alts comandaments curials en que s’aplica la màxima “Es precís que tot canvií, per que res canviï” en la mes clàssica línea de pensament catòlic italià.

Hi hauran canvis profunds o nomes superficials? Hi ha autèntica voluntat de canvi? S’ha posat un argenti al davant de l’església per tal de garantir i dissimular la permanència de les formules tradicionals? Es cert que darrera d’aquestes mogudes hi ha la llarga ombra de Ratzinger? L’antic inquisidor vigila que tot es netegi per que les essències segueixin igual? Podem fer cas i creure en les declaracions i actituds del Sr. Bergoglio en les seves relacions amb els gais, els pobres, etc? Deixarà la banca vaticana d’esser un paradís fiscal i una rentadora de diner negre? L’església canviarà la relació amb les autoritats polítiques, i acceptarà la laïcitat?

Aquestes i moltes preguntes ens farem i debatrem en la propera tertúlia, amb el títol “ Els canvis al Vaticà d’avui” dins el cicle “La relació de les religions amb el poder polític” que farem divendres 4 d’octubre, puntualment a les 19.00 hores, a tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al Cafè Restaurant Estruch al carrer Bailen, 219, (a l’alçada d’Antoni Maria Claret). Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per a aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o en algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.
Els mitjans de transport públic més propers al “Café Restaurant Estruch” són les línies 4 (parada Joanic) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114.

 

Com ja sabeu  el proper 13 d’octubre, l’església catòlica beatificarà a Tarragona més de 500 “màrtirs” de la “creuada”. La  Coordinadora per la laïcitat i la dignitat,  convoca uns actes contra les “beatificacions contra la memòria històrica”

El  dijous 3 d’Octubre, a les 19 h a La Sala de Graus de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona.

ElDijous 10 d’octubre, a les 19 h Concentració a l’Arquebisbat de Tarragona Pla de Palau, 2. Tarragona.

La presència de tots es necessària per mostrar el nostre rebuig a la mentalitat venjativa de l’església i el manteniment de la ideologia dels “Creuats”

 

 

 

Amigas y amigos:


Ya hace días que los medios de comunicación están llenos de relatos sobre la intención de renovación, modernización y de mejora moral y económica a la iglesia católica, impulsadas por su nueva cabeza, el Sr. Bergoglio.

Hay declaraciones contradictorias de altos mandos curiales en que se aplica la máxima “Es preciso que todo cambie, para que nada cambie” en la más clásica línea de pensamiento católico italiano.

Habrá cambios profundos o solo superficiales? Hay auténtica voluntad de cambio? Se ha puesto un argentino al frente de la iglesia para garantizar y disimular la permanencia de las formulas tradicionales? Es cierto que detrás de estas movidas está la larga sombra de Ratzinger? El antiguo inquisidor vigila que todo se limpie para que las esencias sigan igual? Podemos hacer caso y creer en las declaraciones y actitudes del Sr. Bergoglio en sus relaciones con los gais, los pobres, etc.? Dejará la banca vaticana de ser un paraíso fiscal y una lavadora de dinero negro? La iglesia cambiará la relación con las autoridades políticas, y aceptará la laicidad?

Estas y muchas preguntas nos haremos y debatiremos en la próxima tertulia, con el título “Los cambios en el Vaticano de hoy” dentro del ciclo “La relación de las religiones con el poder político”, que haremos viernes 4 de octubre, puntualmente a las 19.00 horas, en tradicional tertulia de Ateos de Cataluña en el Café Restaurante Estruch en la calle Bailen, 219, (a la altura de Antoni María Claret). Como es habitual la participación será totalmente abierta a los socios y simpatizantes, y no es necesario confirmar la asistencia. Habrá la posibilidad, para aquellos que lo deseen, de continuar después la conversación con una cena ligera en el mismo local o en algún restaurante cercano, sin guión previo y con toda la libertad que permite la informalidad de la situación.

Los medios de transporte público más cercanos al Café Restaurante Estruchson las líneas 4 (parada Joanic) y 5 (parada Verdaguer) del metro, y las líneas de autobús 15, 20, 45, 47, 55 y 114.

 

Como ya sabéis el próximo 13 de octubre, la iglesia católica beatificará en Tarragona más de 500 “mártires” de la “cruzada”. La Coordinadora por la laicidad y la dignidad, convoca unos actos contra las beatificaciones contra la memoria histórica”

El jueves 3 de Octubre, a las 19 h en La Sala de Grados de la Universidad Rovira y Virgili de Tarragona.

El jueves 10 de octubre, a las 19 h Concentración en el Arzobispado de Tarragona Pla de Palau, 2. Tarragona.

La presencia de todos es necesaria para mostrar nuestro rechazo a la mentalidad vengativa de la iglesia y el mantenimiento de la ideología de los Cruzados”

Publicat el 1 Octubre 2013 per Padc | Arxivat a Ateus