castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


L’ESCOLA DE PENSAR: EL CANT ESPIRITUAL DE JOAN MARAGALL

Perquè no en quedi cap dubte hem emmarcat les xerrades, els debats i les tertúlies en un nou espai :
L’ESCOLA DE PENSAR
Sempre hem pensat que la nostra feina no era nomes informar si no, fonamentalment, fer que els ciutadans i les ciutadanes pensin, arribin a les seves pròpies conclusions i ho facin en un ambient de llibertat, però també rodejats d’opinions diverses i crítiques. Hem d’aconseguir capgirar la propaganda de la TV sobre castigar al racó de pensar. Pensar MAI pot esser un càstig, ha d’esser un plaer, i finalment ens te que donar la satisfacció de prendre decisions com a ciutadans lliures i responsables.
Per començar proposem un tema una mica paradoxal:
EL CANT ESPIRITUAL, DE JOAN MARAGALL, UN CAMÍ CAP A L’ATEISME?
Com un text considerat profundament religiós, es pot interpretar com a incitador de l’agnosticisme, del panteisme i del ateisme.
1910: El modernisme sota el pes del catolicisme
Maragall: un poeta crític amb Déu, que va gosar fer-ho públic.

Ens presentarà el tema el soci Ismael Sahún i després entrarem en una tertúlia on intentarem aclarir l’objectiu d’en Joan Maragall i com ho expressa en el seu poema. Totes les idees per desbaratades que semblin podran ser exposades, el debat ens ha d’envoltar de la llum del lliurepensament.

Ens veurem el dijous 12 de maig a les 18.45 h.
A L’Espai Jove La Fontana. c/Gran de Gràcia, 190-192 Barcelona
Salutacions cordials
Albert Riba

Publicat el 3 Mayo 2016 per Padc | Arxivat a Ateus