castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia 16 de maig de 2008 “Ateisme i Laïcitat”

La tertulies dels ateus

El divendres 16 de maig, a les 19,00 hores, es realitzarà la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya a la “Nau Ivanow”, carrer Hondures 28-30 baixos, de Barcelona, al barri de la Sagrera. Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.

La tertúlia d’aquest mes es titularà “Ateisme i laïcitat”, i aprofitant la recent presentació del llibre de Joan Carles Marset que porta aquest mateix títol posarem sobre la taula un debat entre aquests dos grans conceptes: Quina relació hi ha entre ateisme i laïcitat? És la laïcitat una estratègia per aconseguir la secularització de la societat? O és més aviat una conseqüència inevitable del respecte a la llibertat de consciència? És l’Estat laic l’únic model d’organització social i política coherent amb una cosmovisió atea de la realitat? Aleshores per què alguns règims que s’anomenen a sí mateixos “ateus” han intentat imposar aquesta ideologia als seus ciutadans? No és el mateix que han volgut fer sempre les religions? Poden conviure en harmonia ateus, agnòstics i creients o estan “condemnats” a l’enfrontament? Hi ha alguna alternativa a la laïcitat en una societat lliure plural i democràtica? Han de tenir drets diferents els ciutadans en funció de les seves conviccions? Que passaria si a la declaració de la renda canviéssim la casella destinada al finançament de l’Església catòlica per una altre destinada al finançament dels ateus? Com poden els ateus contribuir a avançar cap a una societat veritablement laica? Per parlar de tots aquests temes i molts més us esperem el proper divendres, a la tertúlia d’Ateus de Catalunya.

Els mitjans de transport públic més propers per accedir a la “Nau Ivanow” són les línies 1 i 5 del metro (parada Sagrera), i les línies d’autobús 33, 34, 35 43, 44 62, 71, 96, 126, B20 i B22.

Publicat el 13 Mayo 2008 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias