castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


TROBADA DELS LIDERS RELIGIOSOS I D’ALTRES OPCIONS DE CONSCIÈNCIA

A l’acte han participat el relator especial de les Nacions Unides, Doudou Diène i l’alcalde de Barcelona Jordi Hereu

A Barcelona el dijous 3 de juliol de 2008 el Sr. Doudou Diène, relator especial de les Nacions Unides sobre Formes Contemporànies de Racisme, Discriminació Racial, Xenofòbia i Formes Connexes d’Intolerància ha rebut els líders de les comunitats religioses i d’altres opcions de consciència, que hi ha a Barcelona. A l’acte, en què han participat més de 50 representants de les diferents comunitats que conviuen a la ciutat assisteix l’alcalde Jordi Hereu, acompanyat pel regidor de Drets Civils, Joaquim Mestre.
ajunta-02.jpg
Alguns dels participants a la trobada

Diène ha centrat tot el seu treball en construir una cultura de pau a través del diàleg interreligiós i la convivència pacífica entre cultures, lluitant contra el racisme i la discriminació.   Albert Riba, president de la Unión de Ateos y Librepensadores i d’Ateus de Catalunya va fer una intervenció en defensa del diàleg entre les diferents opcions de consciencia presents en la societat catalana i espanyola, com a forma de construir la pau i lluitar contra tota forma de discriminació.

Doudou Diène i Albert Riba desprès de la seva concersa privada Doudou Diène i Albert Riba

En una conversa posterior Albert Riba reclamà del Sr Diène que fes palesa la invisibilitat dels ateus a molts països on son injustament perseguits i discriminats. Al mateix temps el va fer saber la situació precària de la laïcitat al nostre país on s’està a punt de revisar La Llei de Llibertat Religiosa, amb pressions per part de l’església catòlica per convertir Espanya en lloc d’un país laic en un país multiconfessional, en que pugui mantenir els seus privilegis antidemocràtics.

Publicat el 1 Julio 2008 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Novedades