castellano


Certificat Apostasia




apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia






Codi etic






Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Documental: Un món sense religió

El dilluns 29 de gener a les 22.15h a betevé, només visible des de Barcelona i part de rodalies, s’emetrà el programa LÒGIC on passaran el documental

UN MÓN SENSE RELIGIÓ
Editat per LA VISUAL TV, per BTV. Amb la nostra participació.

Dir que Déu ha mort és un tòpic, tant com que no està clar què l’ha substituït, o tan sols si és possible substituir-lo sense, simplement, omplir el buit amb altres ídols que adorem de manera igualment acrítica. La cultura va començar com un element inseparable de la religió, però des de la il·lustració i la revolució científica la producció artística i intel·lectual ha anat posant en qüestió la possibilitat d’una realitat sobrenatural. En aquest episodi enfrontem diverses mirades que ens expliquin per què avui en dia la religiositat és més difícil que mai abans i quines són les respostes que s’han donat i quines s’haurien de donar des del seu criteri, per tal respondre a aquest trauma cultural que no acaba de superar-se.

El biòleg Jaume Bertranpetit, la filòsofa Marisa Iglesias, el psicòleg Miguel Perlado, el president de l’associació Ateus de Catalunya Albert Riba i l’assagista i poeta Ramón Andrés comparteixen els seus punts de vista sobre aquesta qüestió.

 

Podeu veure la intervenció d’Ateus  aquí http://beteve.cat/clip/arxiu-72-albert-riba-mon-sense-religio/

 

Publicat el 30 Enero 2018 per Padc | Arxivat a Ateus