castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertulia: La ciència ho pot explicar tot?

He rebut de’n Toni, el correu que trameto mes avall, per preparar la tertulia que farem el proper mes de novembre, quant fixem la data es comunicarà per els canals habituals.

 

En un correu enviat fa pocs dies, per l’Albert, se’ns informava de l’inici d’unes xerrades “internes”, encara que entenc que obertes a persones interessades, que pretenent amb el previ estudi personal, socialitzar coneixements, que com ateus i lliurepensadors ens interessen. Crec que la nostra formació personal i col·lectiva és clau, si volem tindre una mínima influència social i realment deixar de ser quelcom més que una mini “tribu”.

Des del meu punt de vista una de les columnes que poden sostenir la raó de ser dels ateus, és la nostra capacitat personal i col·lectiva per poder intervenir en tos aquells debats que es donin en el si de la societat. El nostre nivell col·lectiu de formació i capacitat de debat ha de ser alt, si no volem fer el ridícul, hi ha que els nostres contrincants ideològics son mot potents en tot tipus de recursos: intel·lectuals, polítics, d’organització, etc. No som “uns menjar capellans”, i no podem quedar-nos al nivell d’acudits més o menys graciosos, de ser així, crec que no serveix absolutament per res estar organitzats.

Crec que caldrà parlar i molt, sobre el que i el com organitzar els debats, i veure l’experiència que en podem treure perquè siguin profitosos, i no acabi en un fracàs.

Bé, només com una petita, molt petita mostra d’algunes lectures a fer abans de la nostra primera i pròxima reunió de debat, he escrit més avall algunes possibles lectures i/o vídeos a llegir o escoltar. És, com he dit, una molt petita referència i que caldria ampliar després del debat,
TONI

Las 15 característiques de la ciència segons Mario Bunge.

https://www.youtube.com/watch?v=jzFQM5TJv4E

Nota: Crec que és molt important saber qui és Mario Bunge, per situar la seva aportació. Hi han un grapat d’obres escrites per ell i traduïdes. Podeu trobar una mínima informació a diferents llocs d’internet.

Escrit de Francisco J. Ayala que conter les ponències presentades al Deusto Fòrum a Bilbao:

Cal escriure al Google:

Evolucion, ética y religión, Forum Bilbao, Francisco J. Ayala

Conté tres assajos:

1 = Dos revoluciones: Copernico y Darwin
2 = Naturaleza humana, de la biología a la moral
3 = Ciencia y religión: reflexiones y opiniones

Més sobre Francisco J Ayala:

Francisco J. Ayala: “Pensar que solo la ciencia nos da conocimiento válido es arrogante”

Diego Bermejo

El pasado octubre, la Universidad de Comillas concedió el Doctorado Honoris Causa al prestigioso biólogo español…

Conferencia: Raíces de la moralidad: ¿evolución, cultura, religión?

Francisco J. Ayala Profesor de University of California. Sus investigaciones y acciones abarcan: biología evolut..

DeustoForum. “Naturaleza humana: de la biología a la moral”. Francisco José Ayala

El 2 de octubre de 2012 la Universidad de Deusto organizó la conferencia DeustoForum: “Naturaleza humana: de la ..

Publicat el 12 Octubre 2018 per Padc | Arxivat a Ateus