castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


9-12-2018, DIA INTERNACIONAL DE LA LAÏCITAT I LA LLIBERTAT DE CONSCIÈNCIA

L’Associació Internacional del Lliurepensament, amb la que nosaltres col·laborem, va instituir fa uns anys, el 9 de desembre com a «Dia Internacional de La Laïcitat i la Llibertat de Consciència», així que avui celebrem el nostre desitj de viure en una societat on les diferents opcions ideològiques puguin viure en igualtat i sense cap privilegi, amb uns poders que actuïn de forma neutral respecte de les religions, l’ateisme i l’agnosticisme.

Malauradament vivim temps convulsos on les confusions entre política i religió son tant greus que resulta impossible restar impassible davant tanta injustícia, desigualtat, egoisme, i manca de solidaritat.

Convivim amb guerres que destrueixen milers de vides cada any, creant moviments migratoris terribles, augmentant les diferencies econòmiques entre persones, també les diferencies socials i polítiques, i sense oblidar la pressió sobre les dones, encara que aquest any en bastants llocs s’ha manifestat un esperit de combat feminista molt fructífer.

Totes aquestes manifestacions de crisis de civilització, ens porten a preveure temps pitjors en un futur proper. Ens cal dons posar-nos a treballar, us encoratjo a fer avançar la cultura, la solidaritat, la llibertat i nosaltres especialment la laïcitat i la llibertat de consciència.

Salutacions cordials.

Albert Riba

President d’Ateus de Catalunya

Publicat el 9 Diciembre 2018 per Padc | Arxivat a Ateus