castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Llei belga contra les dones

Oficina Europea de Coordinació de Pensament Lliure.

Cercle de Pensadors Lliures CLP / KVD – Bèlgica

Declaració 10 de febrer de 2019

Una llei aprovada el 13 de desembre de 2018 pel Parlament belga, amb el suport dels nacionalistes flamencs, demòcrata-cristians, liberals i alguns ecologistes fa feliç al partit clerical.

Estableix un estatus del fetus que modifica el dret civil, ja que cal destacar diverses mesures que NO són “purament simbòliques”.

– Es retira la noció de registre de naixement, recollida dels certificats de naixement, base dels drets humans, en benefici d’una base de dades de registres d’estat civil que inclou tres tipus de registre, un, opcional , per als fetus de més de 140 dies (amb la possibilitat d’ingressar un nom). Un per als fetus de més de 180 dies (amb la possibilitat de registrar, a més del nom, un cognom), aquest darrer és obligatori de la mateixa manera que el certificat de naixement. El tercer és el mateix naixement.

– També s’elimina el concepte de registre de defuncions per permetre que una de les inscripcions anteriors produeixi plenament els seus efectes. Es a dir el registre de naixement d’un fill sense vida.

Bèlgica és, per descomptat, la principal afectada, però sobretot és una victòria del partit clerical, que no té fronteres:

Els partits vinculats a l’Església catòlica a Bèlgica (i que no estan limitats al partit històricament cristià-demòcrata, la CdH) continuen la seva lluita reaccionària per augmentar la demanda de reconeixement civil d’un nen sense vida “des del dia de concepció»

Un bon argument jurídic acaba de ser obtingut per un dels bisbes més vinculats al Vaticà per combatre el dret a l’avortament a tots els països on la dona l’ha obtingut o pot esperar obtenir-la aviat.

L’Oficina Europea de Coordinació de Pensament Lliure i CLP / KVD

El debat parlamentari complet aquí: http://www.lachambre.be/doc/PCRI/pdf/54/ip262.pdf#page=31
*Comunicat que subscriuen las associacions del lliure pensament de la AILP (Associació Internacional del Lliure pensamento), entre les que es troba ATEUS DE CATALUNYA

Publicat el 21 Febrero 2019 per Padc | Arxivat a Ateus