castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Documentació per la tertúlia i convocatòria Assemblea 30-3-2019

Missatge  d’en Toni per preparar la tertúlia del dia 30-3-2019
Salut a totxs:
 
Gracies a la lluita que sobre tot, encara que no unicament, han portat els diferents moviments femenistes, avui sembla que hem arribat a un punt de dificil retorn enrrera, en el qual les conquestes de certs dreds humans, no de tots, per fi ha arribat a la mitad de l’especie humana. Una clara expressió d’això ho podem veura en l’exit de les grans manifestacions del 8M en els dos últims anys.
 
 La reflexió i lluita pels drets de les dones, té uns antecedents en la història que vénen de molt lluny, en l’època contemporània els trobem en el segle XIX, en els moviments de les sufragistes, en les lluites i conquestes dels primers temps de la revolució del 1918, en l’organització de les Dones Lliures en segona república espanyola, més tard amb els escrits de Simone de Beauvoir, i així en un llarg etc. Res és nou, encara que els plantejaments concrets són fills de cada moment històric.

 

Fa bastants anys que s’iniciava el discurs antigènere del Vaticà, com a reacció dels èxits obtinguts a la Conferència Internacional de les Nacions Unides sobre població i desenvolupament en el Cairo l’any 1994, i a la Quarta Conferència Mundial sobre les Dones en Beijing l’any següent. Grups religiosos, varen considerar inacceptable que l’ús del terme gènere, fos considerat com a categoria d’anàlisis i com indicador de la valoració dels països, en el seu grau de desenvolupament; i és així com es va considerar incloure  els drets reproductius i sexuals en l’agenda dels drets humans.
 
L’ofensiva coordinada de les lluites contra la denominada Ideologia de Gènere s’ha convertit en cavall de batalla en totes eleccions polítiques, només cal analitzar per exemple en Amèrica Llatina com la qüestió de la ideologia de gènere ha entrat en la contesa electoral del Brasil. En el nostre país, Espanya i Catalunya, l’ofensiva política és contundent, i en aquests dies es visualitza en les manifestacions de tots el grup de dretes i no tan de dretes, en les seves declaracions.
 
En l’article “La ideología de genero, frente a los derechos sexuales y reproductivos. El escenario español” ( https://dx.doi.org/10.1590/18094449201700500009 ), escrit per la Mònica Cornejo i Ignacio Pichardo i trobareu un anàlisis bastant detallat de que ha estat pasant en els últims anys. 
 
També s’adjunta com a mostra un debat que en aquest cas es dóna al Perú, en la televisió pública, això només és una molt petita mostra, n’hi ha centenars a la xarxa
Espai per a fitxers adjunts
Camarada:

El proper dissabte 30 de març d’enguany estàs convocat/da a l’Assemblea General Anual, a les 10,45 del matí al local social, carrer Daoiz i Velarde, número 30 Barcelona (Barri de Sants).Amb el següent ordre del dia:
1. Lectura i aprovació, si s’escau, de l’acta de la sessió anterior. (Veure nota)
2. Revisió i aprovació, si s’escau, dels comptes de l’any 2018. (Veure nota)
3. Actuacions realitzades durant el 2019. (Veure nota)
4. Pressupost i quotes pel 2019 (Veure nota) . Possible increment de quotes
5. Possibilitat de rebre subvencions, quina postura adoptem? 
6. Propostes d’activitats i dinàmica de l’associació(Veure nota) .
7. Renovació d’alguns membres de la Junta. Si hi han candidats es procedirà a la elecció de president i vicepresident
8. Altres temes a debat a petició dels assistents.

S’admet la presència de simpatitzants, amb veu però sense dret a vot

Desprès de l’assemblea farem un vermut, 0%alcohol, i a continuació iniciarem una tertúlia
amb el títol: IDEOLOGIA DE GÈNERE I RELIGIONS, estem preparant una mica de material per que el llegiu abans.

Aprofitem l’avinentesa per comunicar que, es procedirà a cobrar la quota del 2019 a principis d’abril. Cal que ens comuniqueu si hi ha alguna variació en el tema, per exemple el número de c/c. Aquells que ingressen directament la quota al c/c seria bo que ho fessin per les mateixes dates, indicant el seu nom a l’ordre d’ingrés. Alguns socis rebran correus específics per tal de corregir els errors comesos en altres anys, especialment en el número de c/c.


Finalment anunciem la presentació del llibre «Iglesia, S.A., Dinero y poder de la multinacional vaticana en España» (Akal) per l’autor Ángel Munárriz, a la llibreria Miscelánea, carrer de Guàrdia, 10, 08031, Barcelona, el divendres 29 de març, a les 19 h.

Recordeu que la revista/Blog Gaietà Ripoll te nous articles, https://gaietaripoll.blogspot.com/, «La Ética y tu» per Sergio Danti, «Jorge & Felipe», «Pederàstia, segona onada» per Albert Riba i altres.

Salut,
Albert Riba 

Nota : Trobareu els documents en la «Memòria 2018» i també alguns documents de propostes a http://ateus.org/?page_id=1930 contrasenya: ateusprivat. El dia de l’assemblea NO es repartiran còpies.

Publicat el 27 Marzo 2019 per Padc | Arxivat a Ateus