castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies Tertúlies Tertulias Ateus trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


TERTÚLIA DEL 6 DE FEBRER: “EL BUS ATEU”

 La tertulies dels ateus

• Després d’alguns mesos de parèntesi, aquest divendres 6 de febrer de 2009, a les 19,00 hores, reprendrem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya a un nou local: el Caliu de Gràcia”, al carrer Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret i Indústria). Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació. La tertúlia d’aquest mes estarà dedicada al ja conegut com a “bus ateu”. Aprofitant l’impacte mediàtic que està tenint la campanya promoguda als autobusos públics per la Unión de Ateos y Librepensadores, juntament amb Ateus de Catalunya, amb el lema “PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX, DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA”, reflexionarem sobre alguns dels temes següents: Era necessària o convenient la realització d’aquesta campanya? El lema escollit ha estat encertat? S’ha aconseguit difondre una imatge positiva dels ateus? Per què ha tingut un impacte mediàtic tan desmesurat? Potser perquè l’ateisme no està encara plenament acceptat a la societat? Han de tenir dret els ciutadans a difondre en públic les seves conviccions? El reconeixement social dels ateus ajudarà a avançar cap a la laïcitat? Per què ha estat tan durament atacada la campanya des d’alguns sectors i mitjans que, en canvi, no han qüestionat les rèpliques cristianes? La reacció de la Conferència Episcopal és una mostra del nerviosisme de la jerarquia eclesiàstica davant l’èxit de la campanya? Com es pot entendre que a algunes ciutats no hagi estat autoritzada? Suposarà aquesta campanya un nou paradigma al món de la publicitat? Per parlar de tots aquests aspectes i molts més, entorn el “bus ateu”, us esperem a la tertúlia d’Ateus de Catalunya. Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Caliu de Gràcia” són les línies 4 (parada Joanich) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114. Per més informació podeu enviar un correu electrònic a info@ateus.org, o consultar la pàgina web d’Ateus de Catalunya: www.ateus.org  Per més informació sobre el “Bus ateu” podeu consultar la pàgina web oficial de la campanya:          www.busateu.org    • Después de unos meses de paréntesis, este viernes 6 de febrero de 2009, a las 19,00 horas, reiniciaremos la tradicional tertulia de Ateus de Catalunya en un nuevo local: el “Caliu de Gràcia”, en la calle Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret e Industria). Como es habitual la participación será totalmente abierta a los socios y simpatizantes, y no es necesario confirmar la asistencia. Habrá la posibilidad, para aquellos que lo deseen, de continuar después la conversación con una cena ligera en el mismo local o en algún restaurante cercano, sin guión previo y con toda la libertad que permite la informalidad de la situación. La tertulia de este mes estará dedicada al ya conocido como “bus ateo”. Aprovechando el impacto mediático que está teniendo la campaña promovida en los autobuses por la Unión de Ateos y Librepensadores, junto con Ateus de Catalunya, con el lema “PROBABLEMENTE DIOS NO EXISTE, DEJA DE PREOCUPARTE Y DISFRUTA LA VIDA”, reflexionaremos sobre algunos de los temas siguientes: ¿Era necesaria o conveniente la realización de esta campaña? ¿El lema escogido ha sido acertado? ¿Se ha conseguido difundir una imagen positiva de los ateos? ¿Por qué ha tenido un impacto mediático tan desmesurado? ¿Quizás porque el ateísmo no está aún plenamente aceptado en la sociedad? ¿Deben tener derecho los ciudadanos a difundir en público sus convicciones? ¿El reconocimiento social de los ateos ayudará a avanzar hacia la laicidad? ¿Por qué ha sido tan duramente atacada la campaña desde algunos sectores y medios que, en cambio, no han cuestionado las réplicas cristianas? ¿La reacción de la Conferencia Episcopal es una muestra del nerviosismo de la jerarquía eclesiástica ante el éxito de la campaña? ¿óomo se entiende que en algunas ciudades no haya sido autorizada? ¿Supondrá esta campaña un nuevo paradigma en el mundo de la publicidad? Para hablar de todos estos aspectos y muchos más, en torno al “bus ateo”, os esperamos en la tertulia de Ateus de Catalunya. Los medios de transporte público más cercanos al “Caliu de Gràcia” son las líneas 4 (parada Joanich) y 5 (parada Verdaguer) del metro, y las líneas de autobús 15, 20, 45, 47, 55 y 114. Para más información podéis enviar un correo electrónico a info@ateus.org, o consultar la página web de Ateus de Catalunya: www.ateus.org  Para más información sobre el “Bus ateo” podéis consultar la página web oficial de la campaña: www.busateu.org

Publicat el 4 Febrero 2009 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias