castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


TERTÚLIA DEL 6 DE MARÇ: CHARLES DARWIN, 200 ANIVERSARI

La tertulies dels ateusEl proper  divendres 6 de març de 2009, puntualment a les 19,00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al local: el “Caliu de Gràcia”, al carrer Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret i Indústria). Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació. 

  

La tertúlia d’aquest mes estarà dedicada al 200 aniversari del naixement de Darwin. També aquest any es compleixen 150 de la publicació de “L’evolució de les espècies”. El Darwinisme va trencar el nucli central de la relació de fets que la bíblia judeo-cristiano-musulmana proposa com a procés d’existència del mon fins avui. Es per això que encara dediquen totes les religions “de llibre” gran quantitat d’esforços a intentar desprestigiar, que no desvirtuar, la teoria de l’evolució. Les noves idees sobre el creacionisme i el disseny intel·ligent volen fer creure, a persones sense gaire seny, que la bíblia te raó. El proper divendres ens preguntarem que son les teories des de un punt de vista científic, i si son verosimils , quin grau de veracitat i de demostrabilitat tenen, perquè parlem de teories i no de lleis científiques. També  reflexionarem sobre el profund significat i conseqüències de la teoria de l’evolució, i si es aplicable a altres realitats, com les relacions socials, tal que ens diu Richard Dawkins. Per pensar i xerrar sobre la terra i la història de tots els seus habitants us esperem a la tertúlia d’Ateus de Catalunya. 

  

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Caliu de Gràcia” són les línies 4 (parada Joanich) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114. Per més informació podeu consultar a Google les moltes entrades sobre Charles Darwin i la Teoria de l’Evolució. Si consulteu la pàgina web d’Ateus de Catalunya: www.ateus.org  hi trobareu una amplia bibliografia.

 El próximo viernes 6 de marzo de 2009, puntualmente a las 19,00 horas, haremos la tradicional tertulia de Ateus de Catalunya al local: el “Caliu de Gràcia”, en la calle Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret y Industria). Como es habitual la participación será totalmente abierta a los socios y simpatizantes, y no es necesario confirmar la asistencia. Habrá la posibilidad, para aquellos que lo deseen, de continuar después la conversación con una cena ligera en el mismo local o en algún restaurante cercano, sin guión previo y con toda la libertad que permite la informalidad de la situación.   La tertulia de este mes estará dedicada al 200 aniversario del nacimiento de Darwin. Tambien este año se cumplen 150 de la publicación de “La evolución de las especies”. El Darwinismo rompió la piedra angular de la concatenación de  hechos  que la biblia judeo-cristiano-musulmana propone como proceso de existencia del mundo hasta hoy. Por eso que aun hoy encara dedican todas les religiones “de libro” gran cantidat de esfuerzos a intentar desprestigiar, que no desvirtuar, la teoría de la evolución. Las novas ideas sobre el creacionismo y el diseño inteligente quieren hacer creer, a las almas cándidas, que la bíblia tiene razón. El próximo viernes nos preguntaremos que son las teorias desde un punto de vista científico, si son verosímiles, que grado de veracidad y de demostrabilidad tienen, porque hablamos de teorías y no de leyes científicas. Tambien  reflexionaremos sobre el profundo significado yi consecuencias de la teoría de la evolución, y si es aplicable a otras realidades, como las relaciones sociales, tal que nos explica Richard Dawkins. Para pensar y hablar sobre la tierra y la historia de todos sus habitantes os esperamos en la tertulia de Ateus de Catalunya.   Los medios de transporte público más cercanos al “Caliu de Gràcia” son las líneas 4 (parada Joanich) y 5 (parada Verdaguer) del metro, y las líneas de autobús 15, 20, 45, 47, 55 y 114. Para mas información podéis consultar en Google las entradas sobre Charles Darwin y la Teoria de la Evolución. En la web de Ateus de Catalunya www.ateus.org encontrareis una amplia bibliografía.

Publicat el 3 Marzo 2009 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias