castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Coneix les properes activitats

Tenim previstes algunes activitats que serveixen tant per el seu interès, com per la nostra contribució al debat que les administració catalanes estaven fent a les nostra esquena amb les religions presents al país. Els contactes treballats durant anys i renovats darrerament amb l’Ajuntament de Barcelona i amb la Generalitat de Catalunya han mogut una mica l’enfocament del tema i em pogut reprendre el treball sobre la laïcitat a Catalunya.
El dissabte 25 d’Abril, de 10 a 14 del mati, ens trobarem al local social, Daoiz i Velarde, 30, Barcelona, per fer un Âgora, per parlar del treball encarregat per la ONU, a traves del síndic de greuges de Catalunya, sobre el compliment del dret llibertat de consciencia i religió, es disposa de documents de treball a: https://www.dropbox.com/sh/0fo2uclgvhyr38z/AAC1ien7Qu8JeEW9ZvwjvMk2a?dl=0
El fitxer sobre el que cal treballar per fer-ne una alternativa laica es “Dret a la llibertat de consciència i religió”, la resta son informacions molt útils sobre el tema.

Abans de mitjans de juny estem treballant per organitzar un Àgora sobre els Drets Humans a Catalunya, en l’apartat de llibertat religiosa, al local de la Fundació Ferrer i Guàrdia, al carrer d’Avinyó 44, Barcelona. A dita Àgora hi resten convidats els companys de la Fundació FG i els companys de Catalunya Laica.

Participarem a la segona caminada per la pau el diumenge 2 de juny, a les 12 h. a sota del Arc de Triomf, Av Lluís Companys. Tothom hi es convidat, es recomana portar roba blanca, símbol internacional de pau. Com podeu veure al cartell de la convocatòria figura el nostre logo.

Dissabte 14 de setembre Participació a la nit de les religions i conviccions 
Ateus de Catalunya
18,00 – 19,15 h Conferència sobre “El rol de l’ateísme a la societat del segle XXI”, per Joan Carles Marset
19,15 – 20,30 h Debat sobre “25 anys d’Ateus de Catalunya” moderat per Albert Riba
Activitats realitzades en el marc de la celebració del 25è aniversari d’Ateus de Catalunya
Adreça: OND-Oficina per la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona. Carrer Ferran, 32. 08002-Barcelona

Estem preparant una selecció dels debats de la Jornada Laïcista de Córdoba el 23 de març, en farem una projecció al local social, en quant estigui reparat el projector, amb un intercanvi d’opinions posterior.

Seguim amb la preparació del protocol per organitzar la benvinguda de nadons a comunitat social

Finalment mes endavant formularem una alternativa al document «El fet religiós en la Catalunya del futur», elaborat per l’església catòlica, amb una minsa col·laboració d’un bloc de religions afincades a Catalunya, per tal de fixar la posició de l’associació sobre el tema, i si es el cas portar una proposta raonada als partits polítics i les institucions. Podeu trobar el document a l’adreça del Drop box citada al segon paràgraf.

Publicat el 24 Mayo 2019 per Padc | Arxivat a Ateus