castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


TERTÚLIA dimarts 22 d’octubre, 18,45 h.

El proper dimarts, 22 d’octubre, a tres quarts de set de la tarda ens trobem al local social, c/Daoiz i Velarde, 30 del barri de Sants de Barcelona, per fer una tertúlia sobre un tema que avui està a la boca de tots: dels mitjans de comunicació, a les tertúlies de bar, els polítics i mil etc.

Si mirem la història la trobarem sempre present, les religions l’han justificat sempre que era a seu favor, els polítics l’han fet servir per imposar els seus interessos i els dels seus amos, els esclaus y els pobres per defensar-se de dictadors i poderosos.

I nosaltres com ho entenem? Entra dins la nostra lògica? I dins la nostra ètica? Es un tema ètic?

Si parlarem de la violència. La violència es un dels motors de la història? Està justificada si la causa es justa? Que podem entendre per una causa es justa? Existeix el dret de defensa? Que es el dret a defensar-se? De qualsevol atac? Amenaçar es atacar? Et sembla correcte la frase llatina «Si vis pacem, para bellum»?

Tenim emparaulat un servei de bar, podreu prendre quelcom.

Publicat el 16 Octubre 2019 per Padc | Arxivat a Ateus