castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia del 3 d’abril. Ateisme i política

CANVI DE LOCAL 

El bar on teníem previst fer la tertúlia ens  ha indicat aquest mati, sense avisar, la impossibilitat de reunir-nos al seu local. Hem trobat una alternativa a 50 metres el Cafè Restaurant Estruch al carrer Bailen, 219. Vos esperem a tot i totes a les 19 h. El bar donde teníamos previsto hacer la tertulia nos ha indicado esta mañana, sin previo aviso la imposibilidad de reunirnos en su local. Hemos encontrado una alternativa a 50 metros  el Café Restaurant Estruch en la calle Bailen, 219. Os esperamos a todos y todas a las 19 h.

 

La tertulies dels ateus

Amics i amigues:El proper divendres 3 d’abril de 2009, puntualment a les 19,00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al local: el “Caliu de Gràcia”, al carrer Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret i Indústria). Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.La tertúlia d’aquest mes estarà dedicada a debatre sobre la relació entre l’ateisme i la política. Les diferents ideologies sempre intenten mediatitzar les organitzacions que poden ésser properes als seus plantejaments i als seus interessos, un exemple el tenim en la excel·lent relació que han mantingut al llarg de la història l’espasa i l’altar, sense importar massa el tipus i la forma de poder. Avui però podem reflexionar sobre la importància de que les organitzacions com la nostra mantinguin una prudent distància amb el poder polític i una transversalitat en els elements que la conformen.Es possible la inclusió com a socis de qualsevol persona tingui la ideologia que tingui? Tenen que mantenir una obligatòria opció de consciència per als seus afiliats les organitzacions polítiques? Te que mantenir relacions preferents la nostra associació amb algun partit polític?  En els processos electorals cal que manifestem les nostres preferències? Els dirigents de la nostra associació poden formar part de candidatures electorals?

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Caliu de Gràcia” són les línies 4 (parada Joanich) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114.. Si consulteu la pàgina web d’Ateus de Catalunya: www.ateus.org hi trobareu una amplia bibliografia.Amigos y amigasEl próximo viernes 3 de abril de 2009, puntualmente a las 19,00 horas, haremos la tradicional tertulia de Ateus de Catalunya al local: el “Caliu de Gràcia”, en la calle Bailén 218, de Barcelona (entre Antoni Maria Claret y Industria). Como es habitual la participación será totalmente abierta a los socios y simpatizantes, y no es necesario confirmar la asistencia. Habrá la posibilidad, para aquellos que lo deseen, de continuar después la conversación con una cena ligera en el mismo local o en algún restaurante cercano, sin guión previo y con toda la libertad que permite la informalidad de la situación.La tertulia  de este mes estará dedicada a debatir sobre la relación entre el ateismo y la política. Las diferentes ideologías siempre intentan mediatizar las organizaciones que son próximas a sus planteamientos y a sus intereses, un buen ejemplo lo encontramos en la excelente relación que han mantenido a lo largo de la historia la espada y el altar, sin importarles demasiado el tipo o la forma de poder. Hoy podemos reflexionar sobre la conveniencia de que las organizaciones como la nuestra mantengan una distancia prudente con el poder político y una cierta transversalidad con los elementos que lo forman.Es posible la inclusión como socio de cualquier persona tenga la
ideología que tenga? Tienen que mantener una obligatoria opción de
conciencia los afiliados a organizaciones políticas? Nuestra asociación debe mantener relaciones preferentes con algún partido político?  En los procesos electorales es necesario que manifestemos alguna preferencia? Los dirigentes de nuestra asociación pueden formar parte de candidaturas electorales?

Los medios de transporte público más cercanos al “Caliu de Gràcia” son las líneas 4 (parada Joanich) y 5 (parada Verdaguer) del metro, y las líneas de autobús 15, 20, 45, 47, 55 y 114. En la web de Ateus de Catalunya www.ateus.org encontrareis una amplia bibliografía.

Albert Riba
President

 

Publicat el 31 Marzo 2009 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias