castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


TERTÚLIA 26-5-2020 “Ley de libertad de conciencia, versus Ley de libertad religiosa”

Continuem amb les tertúlies online.

La tertúlia ens servirà per pensar durant el confinament i a més hi podran participar aquells que estan lluny de Barcelona, seria força interessant la participació de socis que normalment no poden assistir, jo personalment els convido i espero la seva presència. Això del covid va per llarg.

Quedem el dimarts 26 de maig de 2020, a les 18,30 hores. Es pot entrar encara que sigui amb retard.

El tema que abordarem serà «Ley de libertad de conciencia, versus, Ley de libertad religiosa» Si algú pot que prepari una presentació de 5/10 minuts, endavant i que m’avisi.

La «Ley de libertad religiosa» va esser aprovada el 1980, ja fa 40 anys, podeu trobar el text actual a http://ateus.org/docs/legesp.htm#leylibertad i encara que alguns partits si han compromès, mai s’ha modificat. El deep state, on es troba l’església i els seus atlàters, ho han impedit sempre, dons qualsevol canvi sería en detriment dels privilegis de l’església i de les religions.

Nosaltres ja fa anys que varem treballar el tema, juntament amb altres organitzacions, des de una perspectiva diferent de les altres — Izquierda Unida, Europa Laica, etc. – no proposem un text articulat i fem una proposta de principis inspiradors, de forma que el debat pugui esser seguit i treballat per tota la societat. Podeu trobar el text de la nostra proposta a http://ateus.org/?page_id=2899, es una pàgina privada a la que cal entrar amb la contrasenya: ateusdocuments.

El nostre text es curt, fàcil de llegir i entenedor, per tant també podem debatre sobre si cal modificar-lo, actualitzar-lo o esmenar-lo. LLEGIU-LO

Per participar cal tenir un compte de correu al Gmail. Qui no el tingui i vulgui participar en la videotertúlia, el pot aconseguir fàcilment i gratis entrant a: https://www.gmail.com/mail/help/intl/es/about.html?iframe.
Si entreu a la videotertúlia a través de PC tipus torre cal disposar de càmera i micròfon. Els ordinadors portàtils, les tauletes i els telèfons mòbils ja els porten d’origen.

Si useu el mòbil o la tauleta recordeu que cal que el compte de gmail sigui accessible des del dispositiu. Cal tenir llum suficient, no molt potent, però que il·lumini la cara.
Per entrar a la conversa, només caldrà clicar aquest enllaç a la data i hora esmentades: https://hangouts.google.com/call/5C7o2AEkHT4tJNd8Om-vAEEI (Recordeu que heu de tenir un compte de Gmail-Google.)

Un cop dins la videotertúlia, accedint a la part inferior de la pantalla podeu activar/desactivar el micròfon i/o el vídeo (que no us vegin) o sortir (penjar, tocant el telèfon vermell que hi ha al centre).

En aquest tipus de trobades cal observar estrictament algunes normes:

Les intervencions seran, segons el nombre de participants i el nombre d’intervencions, d’entre 3 i 5 minuts màxim.
Caldrà forçosament demanar torn de paraula aixecant la mà. Com que no necessàriament el moderador veurà les senyals, cada cop que la llista s’hagi exhaurit, es podran demanar paraules, que es donaran per ordre de petició per el moderador i seran respectades inexcusablement.

Si algú es salta el torn o s’allarga més del temps establert, el moderador farà sonar una campaneta.

APORTACIO FINAL, PRESENTACIÓ PER LA TERTÚLIA

Publicat el 24 Mayo 2020 per Padc | Arxivat a Ateus