castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Convocatòria Junta dijous 3 de setembre 2009, 19 hores al local social

Bon dia amics i amigues:

Comença un altre curs per al que tenim projectes força interessants, per poder organitzar totes les coses amb temps ens cal trobar-nos el proper dijous 3 de setembre al local social.

Algunes coses cal encetar-les immediatament, l’estand de la Festa Major (23 de setembre) i les tertúlies (Cal determinar el dia de la setmana que les farem i el local, per poder començar a l’octubre) un primer tema possible seria com podem captar mes socis i engrescar-los a dedicar poques hores al mes a tasques de l’associació.

Un tema que cal canalitzar es la concreció de la persona que d’ara en endavant exercirà la presidència d’Ateus o si cal trobar la formula per escollir-la..

S’ha fet un gran treball administratiu i caldrà intentar convertir en socis el gran nombre de simpatitzants que tenim mitjançant una campanya d’inscripcions.

Tenim pendent la resposta d’en Eudald Carbonell per donar una conferència per commemorar l’any Darwin. També ens cal definir la nostra aportació al centenari de l’assassinat d’en Francesc Ferrer i Guardia. I finalment regular la nostra participació a la Lliga per la laïcitat.

Hem rebut la proposta de fer regularment, encara que mes separades en el temps, xerrades-debats mes formals que la tertúlia, amb una prèvia preparació tipus lectures recomanades, participació d’experts, etc. Per a aquest projecte caldrà trobar complicitats, per exemple l’Ateneu de Barcelona.

Un altre aspecte que haurem d’abordar son les relacions internacionals d’Ateus.

La UAL te previst fer un curs de formació abans de finals d’any, com a mitjà  d’augmentar el coneixement de les idees que treballem i les relacions personals entre socis de les diferents associacions. Aquest curs, adreçat a dirigents, serà obert a tots el socis interessats. Les dates possibles son 21 i 22-11 i 5 i 6-12. Encara està per escollir el lloc (Barcelona, Madrid, Saragossa, El Fonoll, València, etc.)

Altres activitats de la UAL obertes als socis d’ateus son: el “Colloque” del 28 de novembre a Paris sobre Ferrer  i Guardia, actes l’estiu del 2010 en referència a la visita d’en Benet 16 a Madrid, publicació d’una revista a Internet, l’homenatge a Gayetà Ripoll (el darrer assassinat a Espanya per la Inquisició), tancament de la campanya del bus ateu, diverses iniciatives destinades a la publicació de llibres i opuscles, i mes distanciat en el temps està previst per el 2011 una trobada de la IHEU i el CIALP a Noruega.

Encara que pot semblar un programa molt ambiciós, una petita dedicació de tots ens permetrà dur-lo a terme.

Salutacions cordials

Albert Riba

Publicat el 30 Agosto 2009 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Novedades