castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies Tertúlies Tertulias Ateus trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Carta al President de la Generalitat de Catalunya

Assumpte:

Presa del poder a l’Afganistan per els Talibans


Ateus de Catalunya s’uneix amb Humanists International i altres grups de tot el món per animar l’Administració catalana a prendre accions humanitàries urgents a l’Afganistan.

En concret, demanem a l’administració Catalana:

  • Prioritzar l’admissió de refugiats que pateixin persecució religiosa, inclosos ateus, ex-musulmans i humanistes. Les persones no religioses de l’Afganistan haurien de tenir la mateixa prioritat que els grups religiosos en el tractament de les sol·licituds d’asil.
  • Augmentar el nombre total d’admissions de refugiats permeses i proporcionar finançament addicional per a departaments, agències, ONG i organitzacions benèfiques que treballen per facilitar el re-assentament de refugiats.
  • Augmentar el suport i el finançament a les organitzacions que promoguin els drets humans, els drets de les dones, els drets dels infants, l’educació, l’atenció sanitària i altres necessitats vitals a l’Afganistan.
  • Demanar al Consell de Seguretat de les Nacions Unides i al Consell de Drets Humans que protegeixin els drets humans internacionals i proporcionin ajuda humanitària als refugiats.

Com a catalans, tenim la voluntat i la responsabilitat de mitigar el patiment i la persecució que s’està produint a l’Afganistan a mesura que els talibans prenen el control del país i posen en risc els drets i la vida dels afganesos vulnerables.

Ajudeu a garantir que l’Administració i el Parlament prenguin mesures i demostreu que Catalunya continua sent un port segur per a les persones que fugen de la violència i la persecució.

Albert Riba
President d’Ateus de Catalunya


Publicat el 24 Agosto 2021 per Padc | Arxivat a Ateus