castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Fidels a l’Adéu – Mar Carrera i Alba Gómez

A fons: Donar-se de baixa del catolicisme.

Exercir l’apostasia no serveix per res. Tot i així, les peticions formals d’abandonar una confessió religiosa són cada vegada més públiques i explícites. Fruit de la militància, aquests abandonaments de l’Església catòlica no deixen de ser una minoria del conjunt de ciutadans no creients, que a Catalunya representen un terç de la població. Contràriament a la percepció més estesa, els catalans que es declaren catòlics practicants tampoc sobrepassen el llindar de la minoria: són al voltant del 19%. Com és possible, doncs, que la institució eclesiàstica continuï actuant com a garant de les majories i aglutinant parcel·les de poder i privilegis que no li corresponen?

Fes click aqui per veure l’article sencer (format PDF, 2 Mb.)

Publicat el 18 Febrero 2010 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Colaboraciones, Novedades