castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia divendres 9 d’abril de 2010 “DONES: RELIGIONS I ATEISME”

Aquest divendres, puntualment a les 19,00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al local: Cafè Restaurant Estruch al carrer Bailen, 219. Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa, amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.

A la darrera tertúlia vàrem decidir fer la propera tertúlia sobre “DONA: RELIGIONS I ATEISME”. Som conscients que el tema de la relació entre les dones i la religió es un camp on encara no s’han dit casi ni les primeres paraules. Els mascles de l’espècie humana  dirigeixen casi totes les religions, però les dones els segueixen mes, perquè aquesta dicotomia? Necessiten les religions a les dones per reproduir el model de societat que els convé? Perquè les dones semblen mes temoroses dels deus? O es que tenen mes dificultats per desfer-se’n? En els darrers milers d’anys els mascles han estat dominants, les dones no es poden alliberar del domini espiritual? Aquestes qüestions i d’altres ens plantejarem per treure’n l’entrellat,…o no.

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Cafè Restaurant Estruch” són les línies 4 (parada Joanic) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114.

Publicat el 5 Abril 2010 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias