castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia divendres 7 de maig: El compromís dels ateus i lliurepensadors

Aquest divendres, puntualment a les 19,00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al local: Cafè Restaurant Estruch al carrer Bailén, 219. Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa, amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.

Em pensat que un tema interessant per aquesta tertúlia es analitzar perquè entre els ateus i els lliurepensadors i ha tant poc compromís per defensar les nostres idees en la societat que ens envolta. Sembla mentida que desprès de mes de 15 anys no arribem a 100 socis a Catalunya. També cal trobar el desllorigador al fet que a sis mesos de la visita colonitzadora del papa, ningú plantegi propostes ni, per suposat, adquireixi compromisos de treball.

Ja es tradicional que poquíssimes persones participin en la gestió de l’associació, nomes quatre o cinc estan compromesos però no es suficient, es que potser l’enfoc general de l’associació no es el correcte? Es que els que portem la responsabilitat no ho fem prou be? Pot esser que els ateus i els lliurepensadors no captin la gravíssima situació d’agressió de les religions contra la laïcitat? Es possible també que ja en tinguin prou amb el fet de pensar el que vulguin sense mes complicacions? Podem pensar que cada un tenim una manera diferent d’enfocar les qüestions i que per això cada un fem la guerra pel nostre compte?

Segur que totes aquestes raons son en bona part certes, però com podem resoldre l’assumpte? Potser es millor posar l’associació en “stand bay” ja que es impossible mantenir un ritme per sobre de la nostra realitat Com es natural en la tertúlia no es prendran decisions però els anàlisi i les idees seran benvinguts de cara a la reunió anual que celebrarem el dijous 13 de maig al local social.

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Cafè Restaurant Estruch” són les línies 4 (parada Joanic) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114.

Publicat el 2 Mayo 2010 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias