castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


La benedicció del franquisme – dimarts,2 Casa Erizalde

LA BENEDICCIÓ DEL FRANQUISME

Data: dimarts, 2 de novembre 2010
Hora: 19 h
Lloc: Casa Erizalde, c/ València, 302. 08009 BCN

L’Església catòlica va beneir la guerra civil com una Croada contra la República, convertint-se en còmplice, ajuda i beneficiària directa del cop militar. En acabar la contesa va legitimar a Franco com “Caudillo de España por la gracia de Dios” i aquest va imposar una visió integrista del catolicisme: el nacionalcatolicisme, que rebutjava rotundament, com a dogma de fe, la llibertat religiosa i l’Estat laic.
Actualment segueix vigent el Concordat amb la Santa Seu de 1979, on l’Estat Espanyol manté quatre acords: Afers Jurídics, Ensenyament i Assumptes Culturals, Assumptes Econòmics i sobre l’assistència religiosa a les Forces Armades i el servei militar dels clergues i religiosos, tots signats el 3 de gener de 1979. Això demostra la permanència de privilegis heretats d’altres temps ja caducs, en què la llibertat de culte o pensament estaven perseguits.
Per aquest motiu la Plataforma Contra la Impunitat reivindica un Estat laic que tracti a tots els ciutadans per igual i garanteixi la no interferència de la religió en els assumptes d’estat, i ho farem també des de la concentració del proper 4 de novembre a Pl. St Jaume a les 19h. en defensa de l’necessari Estat laic (http://www.jonotespero.cat/)

Intervenen:
Gabriel García i Voltà, doctor en Història i escriptor.
Carme Tolosana i Cidón, pedagoga i professora de la UAB.
Pere Fortuny, president de l’ Associació pro Memòria als Immolats per la llibertat de Catalunya.

CASA ERIZALDE, c/València 302. 08009 Barcelona
Metro Passeig de Gràcia (línies 3 i 4) / Diagonal (línies 3 i 5)
Ferrocarrils de la Generalitat Provença Renfe Pg. de Gràcia
Bus 7, 16, 17, 20, 22, 24, 28, 39, 40, 42, 43, 44, 45

Publicat el 29 Octubre 2010 per admin | Arxivat a Ateus