castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia 14 gener 2011: “La moral sexual”

El divendres, 14 de gener, puntualment a les 19,00 hores, farem la tradicional tertúlia d’Ateus de Catalunya al  Cafè Restaurant Estruch al carrer Bailén, 219, (a l’alçada d’Antoni Maria Claret )  . Com és habitual la participació serà totalment oberta als socis i simpatitzants, i no cal confirmar l’assistència. Hi haurà la possibilitat, per aquells que ho desitgin, de continuar després la conversa amb un sopar lleuger al mateix local o a algun restaurant proper, sense guió previ i amb tota la llibertat que permet la informalitat de la situació.

Els mitjans de transport públic més propers per accedir al “Cafè Restaurant Estruch” són les línies 4 (parada Joanic) i 5 (parada Verdaguer) del metro, i les línies d’autobús 15, 20, 45, 47, 55 i 114.

El tema que abordarem es “La moral sexual”

El tema sexe sí, fills no, es pot enfocar més en general: Sexe, moral i raó. Es tractaria de posar en relleu que la pràctica segura del sexe i sense conseqüències no desitjades ({[… per exemple, dissociant sexe i reproducció …]}) és més assenyada que l’ofensiva contra el preservatiu, vil afany repressiu que pretén fer pagar el pecat, ja que no la culpa, i que fa estralls: sida, etcètera. Crec que tenim en la moral cristiana una qüestió moral “antiutilitaria” de cert protagonisme al servei del sofriment.
Hi ha un altre o altres models de moral sexual? Podem racionalitzar la moral sexual? Té límits la moral sexual?

Tertulia del 14 de enero de 2011

El viernes, 14 de enero, puntualmente a las 19.00 horas, haremos la tradicional tertulia de Ateos de Cataluña en el  Café Restaurant Estruch en la calle Bailen, 219, (a la altura de Antoni Maria Claret). Como es habitual la participación será totalmente abierta a los socios y simpatizantes, y no es necesario confirmar la asistencia. Habrá la posibilidad, para aquellos que lo deseen, de continuar después la conversación con una cena ligera en el mismo local o en algún restaurante cercano, sin guión previo y con toda la libertad que permite la informalidad de la situación.

Los medios de transporte público más cercanos al “Café Restaurant Estruch” son las líneas 4 (parada Joanic) y 5 (parada Verdaguer) del metro, y las líneas de autobús 15, 20, 45, 47, 55 y 114.

El tema que abordaremos es “La moral sexual”.

El tema sexo sí, hijos no, puede enfocarse más en general: Sexo, moral y razón. Se trataría de poner de relieve que la práctica segura del sexo y sin consecuencias no deseadas ({[…por ejemplo, disociando sexo y reproducción…]})  es más sensata que la ofensiva contra el preservativo, vil afán represivo que pretende hacer pagar el pecado ya que no la culpa y que hace estragos: sida, etcétera.

Creo que tenemos en la moral cristiana una cuestión moral “anti utilitaria” de cierto protagonismo al servicio del sufrimiento.

Hay otro u otros modelos de moral sexual?  Puede racionalizarse la moral sexual? Tiene límites la moral sexual?

Publicat el 4 Enero 2011 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus, Tertulias