castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Resultats apostasia (2006)

Durant els mesos de setembre, octubre i novembre, Ateus de Catalunya va oferir els seus serveis administratius per gestionar les apostasies que molts ciutadans volen tramitar.

Amb data del solstici d’hivern de 2006 es van trametre als bisbats corresponents les apostasies amb el resultat que exposem:

Bisbat de Barcelona 29 apostasies Donen resposta directa als interessats “registrant la baixa com a fidel de l’Església Catòlica”.
Bisbat de Girona 1 apostasia Indiquen que no es el camí adequat i que es posaran en contacte amb l’interessat.
Bisbat de Sant Feliu de Llobregat 1 apostasia No tenim constància de cap resposta.
Bisbat de Solsona 1 apostasia Ha trames a Ateus la esposta d’acceptació d’apostasia, per que la trametem a l’interessat.
Bisbat de Tarragona 2 apostasies No tenim constància de cap resposta.
Obispado de Cádiz 1 apostasia Ens respon el Obispado de Jerez indicant que cal fer l’apostasia davant de qui “pueda garantizar la autenticidad de la firma y dar fe pública de todo ello, es decir, deberà ser realizada bien ante el Canciller-Secretario General de la Diócesis o ante notario o funcionario de la administración.” I ens proposen que l’apostata vagi a veure’ls amb el DNI i que porti la partida de baptisme. En primer lloc, a mes de trametre la resposta a l’apostata tractarem d’escriure al Bisbe de Jerez donant fe de l’autenticitat de la signatura.
Obispado de Madrid 3 apostasies Ens indiquen que contesten als interessats.
Obispado de Orihuela y Alicante 1 apostasia No tenim constància de cap resposta.
Obispado de Oviedo 2 apostasies No tenim constància de cap resposta.
Obispado de Sevilla 1 apostasia No tenim constància de cap resposta.
Obispado de Teruel y Albarracín 2 apostasies Tot i trametre la còpia del DNI ens demanen l’adreça d’un de els apostates. De l’altra ens indiquen que correspon a un altre Bisbat. Efectivament tot i estar batejat a la província de Teruel pertany a la diòcesi de Saragossa. Els hem demanat que ens tornin la documentació.
Obispado de Valencia 4 apostasies Ens indiquen que contesten als interessats.
Obispado de Zaragoza 1 apostasia No tenim constància de cap resposta.
Obispado de Caracas (Venezuela) 1 apostasia No tenim constància de cap resposta.
Obispado de Rottenburg-Stutgart
(Alemania)
1 apostasia Ha respost a traves del Bisbat de Barcelona, acceptant la baixa. Sorprèn que alguns bisbats acceptin les apostasies de territoris llunyans i no dels propers.

Tot i la recurrent tendència a dir que el fet de trametre-ho per part de la nostra associació no es el camí adequat, val a dir que l’església catòlica no te establert en cap lloc el procediment per donar-se de baixa. Es dons una paradoxa que els seus teòlegs segur que podran explicar.

Per altra banda al·leguen que no son vàlides les apostasies col·lectives, per tractar-se d’una qüestió de consciència individual. Totalment d’acord. Val a dir-los, però, que no hem tramitat cap apostasia col·lectiva, sinó que en us del servei que ens ofereix correus s’han trames col·lectivament les apostasies individuals.

Enllaços relacionats amb l’apostasia

Publicat el 1 Junio 2006 per Padc | Arxivat a Arxiu, Ateus