castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


AVALL DENUNCIA L’ARBITRARIETAT I LA CENSURA EN LA PUBLICITAT EN CONCESSIONS PÚBLIQUES VALENCIANES

València, 26 d’octubre de 2011

Davant de la notícia que reflecteixen hui diferents mitjans de comunicació sobre la campanya publicitària de prostíbuls en els autobusos de transport metropolità (ETM) de València, l’Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL) desitja manifestar el següent:

  1. Que considera legítim l’ús publicitari en mitjans de transport per part d’entitats amb ànim de lucre per a estimular el consum dels béns o serveis que ofereixen al públic, amb independència de la valoració ètica que la societat puga fer-ne.
  2. Que l’Administració Pública només ha de vetlar perquè la dita publicitat no induïsca a comportaments contraris a la llei, a la convivència pacífica o a l’honor de les persones.
  3. Que aquestes elementals normes han de ser aplicades per l’Administració Pública valenciana amb total objectivitat tant en l’àmbit de la Generalitat com en el dels Municipis, sense que puga ser objecte de valoracions subjectives  per part de les persones que exercisquen la funció pública.
  4. Que ens sorprén la diferència entre els criteris de l’Entitat de Transport Metropolità (ETM), dependent de l’Agència Valenciana de Mobilitat, i la de l’Empresa Municipal de Transports de València (EMT), dependent de l’Ajuntament de València, ambdós del mateix signe polític. També ens sorprén com aquests criteris poden canviar en unes hores per la pressió de l’opinió pública, sempre que aquesta pressió siga coincident amb la ideologia del partit governant.
  5. Que mentre l’ETM afirmava ahir dia 26 d’octubre no poder prohibir la campanya que incita a l’ús i gaudi dels prostíbuls (“Aquesta publicitat no ens agrada especialment, però no podem fer res per a impedir-la, la llei l’empara”), l’Ajuntament de València va prohibir des del principi la campanya publicitària en autobusos de l’EMT proposada en el seu dia per la Unió d’Ateus i Lliurepensadors (UAL), una associació sense ànim de lucre, tan sols perquè el seu eslògan s’iniciava amb la frase “probablement déu no existeix”.
  6. Que els autobusos, les seues parades, edificis públics i multitud de mobiliari ambulant i fix en la ciutat de València han sigut objecte de propaganda política i ideològica en innumerables ocasions en els últims anys, incloent la propaganda religiosa, sense major objecció, a pesar que la ideologia d’alguns credos és contrària i irritant per a un percentatge important de valencians. En aquests casos, i pensem que encertadament, aquesta publicitat no va tindre cap tipus de censura, en salvaguarda del principi de llibertat d’expressió i de la laïcitat de l’Estat, base d’una societat plenament democràtica que ha de respectar i permetre l’expressió lliure de qualsevol ideologia.
  7. Que ens pareix denigrant l’explotació sexual de les persones realitzada per aquests bordells participats per proxenetes de coll alt, que la publicitat en què les persones apareguen com a mera mercaderia és menyspreable, però que també és igual de reprovable la doble moral dels qui per un costat criminalitzen les prostitutes des del púlpit o l’escó, i per un altre, i a amagades, se n’usufructuen.

En definitiva, volem manifestar les enormes dificultats que la nostra associació ha tingut i continua tenint per a publicitar-se en els últims anys a la Comunitat Valenciana, havent sigut la nostra associació censurada i vilipendiada públicament per l’alcaldessa de València pel simple fet d’intentar-ho. No podem deixar de comparar-nos amb la situació semblant d’uns proxenetes a qui se’ls ha deixat fer de manera complaent, ja que, encara que finalment s’ha dit que la seua publicitat es retirarà dels autobusos, continua lluint en nombroses tanques publicitàries per tota València.

Amb tot això, queda en evidència una vegada més com l’administració valenciana situa al 23% de la població valenciana, no creient, en un nivell més baix que els proxenetes quant al dret de llibertat d’expressió.

Associació Valenciana d’Ateus i Lliurepensadors (AVALL)
Web: http://www.ateusvalencians.es
Bloc: http://ateusvalencians.blogspot.com/

Publicat el 27 Octubre 2011 per Padc | Arxivat a Ateus