castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


– APOSTASÍA – Comunicat de La Libre Pensée (França)

Departament de Manche (El Canal, França):

EL BISBE CATÒLIC CONDEMNAT PEL TRIBUNAL SUPERIOR DE COUTANCES.

El Tribunal Superior de Coutances (Manche), per sentència de data 6 d’octubre de 2011, ha decidit en un assumpte tan important i que tindrà un impacte molt més enllà de Normandia.

Un ciutadà, igual que milions dels nostres conciutadans, va ser batejat per iniciativa dels seus pares durant la seva infància. Arribat a l’edat adulta, va voler que no s’inclogués en els arxius de l’Església Catòlica (en aquest cas en el que aquesta diu “registre baptismal”). De mala gana, es va acordar, la col · locació del seu nom en una llista de apòstates.

NO AL REGISTRE I ARXIU DE DADES DELS APÓTATES!

Això no és el que el nostre amic volia, en efecte:

-Les dades dels apòstates segueixen depenent d’una norma interna de l’Església catòlica, el codi de dret canònic: en ella, convertir-se en apòstata, ha demostrat ser extremadament perillós en el curs de la història.

– És a més una amenaça a la vida privada, subjecta als capritxos del govern extranger d’una religió, format per estrangers.

No obstant això, el Codi Civil estableix en el seu article 9 que tota persona té dret al respecte a la seva vida privada, que inclou “qualsevol informació relativa a la persona”. El tribunal es va limitar a constatar que: “El fet d’haver estat batejat per l’Església Catòlica és un esdeveniment que constitueix una informació íntima i personal sobre un individu … i aquest esdeveniment està sota la protecció de l’article 9 del Codi Civil”

El tribunal, seguint el seu argument, lògicament conclou: “L’existència d’una menció del baptisme en un registre accessible a terceres persones diferents de l’interessat (…) és en si una revelació d’aquest fet que afecta la intimitat de la persona” Com a conseqüència al bisbe se li va ordenar, sota penes, esborrar abans de 30 dies “, per exemple, posant sobre tinta negra indeleble” la referència al baptisme.

Les coses són així: la llei civil és incompatible amb les subtileses jurídiques de l’Església Catòlica, ni de cap església, i requereix mesures molt simples per protegir les llibertats individuals i col · lectives. La decisió del TGI (Tribunal de Gran Instance de Coutances (Manche) n’és la prova.

Creient que podia impressionar al tribunal en l’audiència, l’advocat del bisbe va amenaçar amb “desenes de milers” de casos similars, per la seva banda La Libre Pensée, coincidint amb el presagi, crida els ciutadans a organitzar-se per defensar la llibertat absoluta de consciència, el respecte ple a les llibertats individuals i col · lectives i contra el poder del clericalisme.

París, 23 octubre 2011

Publicat el 29 Octubre 2011 per Padc | Arxivat a Ateus