Ateus de Catalunya

 

Els "mitjans" descobreixen l’ateisme

Un reportatge publicat el passat mes d’octubre per El Periódico de Catalunya desferma l’interès dels mitjans de comunicació per conèixer més detalls sobre Ateus de Catalunya i per poder recollir l’opinió dels seus dirigents.

El reportatge de gairebé una pàgina signat per la periodista Mercè Conesa amb el títol Els ateus s’organitzen que va aparèixer el diumenge 14 d’octubre a El Periódico, ha suposat pels mitjans de comunicació el descobriment de la presència d’un important col·lectiu de ciutadans ateus a la nostra societat.

El reportatge, elaborat a partir de la informació recollida per El Periódico en una entrevista mantinguda a les instal·lacions d’aquest diari amb dirigents d’Ateus de Catalunya, recollia com a elements destacats que l’associació era la primera legalment reconeguda al nostre país que agrupava ciutadans no creients i que denunciava els privilegis de les confessions religioses, preferentment de l’Església Catòlica.

També feia referència a les campanyes recolçades per l’Associació, destacant la "Campanya per al canvi d’estatus del Vaticà a l’ONU", impulsada per aconseguir modificar la seva condició d’Estat no membre observador permanent i col·locar-lo en la posició que li correspondria per les seves característiques, que és el mateix de qualsevol altre organització no governamental.

L’aparició del reportatge va despertar l’interès d’altres periodistes com Àngel Montoto, que poc després publicava una columna al mateix diari amb el títol de Elogi de l’ateisme, parafrasejant el conegut llibre de Gonzalo Puente Ojea, on destacava el paper de l’associació i denunciava que sovint la llibertat religiosa ha estat al nostre país un eufemisme que ha permès a l’Església Catòlica gaudir d’uns privilegis immorals.

La publicació d’aquests articles va fer que altres mitjans de comunicació s’interessessin per conèixer de primera mà més detalls sobre la qüestió i alguns d’ells van contactar amb Ateus de Catalunya per poder comptar en els seus programes amb la presència dels seus dirigents.

A rel d’això alguns membres de l’associació han participat durant els darrers dies a diversos programes de ràdio: el dimarts 23 d’octubre al migdia el presentador Jordi Duran, de l’emissora Ona Catalana, va entrevistar Albert Riba i Joan Serrano, president i secretari respectivament de l’associació, i el mateix dia a la tarda en el seu programa Versió Original a Catalunya Ràdio, Toni Clapés entrevistava durant mitja hora altres dirigents de l’associació.

Per la seva banda el dia 1 de novembre a les nou i cinc de la nit la cadena Barcelona Televisió en el seu espai L’Entrevista de Joan Barril, va emetre una entrevista d’aquest popular periodista amb Joan C. Marset, membre de la junta i portaveu de l’associació. Aquesta entrevista es va tornar a emetre al dia següent a la una i cinc del migdia i després va ser repetida per altres televisions locals d’arreu de Catalunya.

Finalment, el programa sobre actualitat informativa titulat Catalunya en Plural de Sílvia Cóppulo, que pretén analitzar la realitat social i que s’emet a partir de les onze del matí a COMRàdio, ens ha comunicat el seu interès per efectuar un programa sobre Ateus de Catalunya, però de moment no s’ha concretat encara la data per a la seva emissió.

Aquest increment de l’interés informatiu s’ha traduït també en un considerable augment de les connexions a la pàgina web de l’associació, que en poc més de dues setmanes va rebre més de 1.500 consultes, moltes de les quals han servit després per establir contacte amb nous possibles socis i col·laboradors.


 

*PÀGINA PRINCIPAL *QUI SOM *NOTÍCIES I ARTICLES *CAMPANYES *TEXTOS LEGALS I ALTRES DOCUMENTS *BIBLIOTECA *ENLLAÇOS I ALTRES ADRECES D'INTERÈS *CONTACTA AMB NOSALTRES

 

 

©Ateus de Catalunya

Apartat de Correus núm. 13.112

08080-Barcelona

info@ateus.org

http://www.ateus.org