Ateus de Catalunya

 

Commemoració oficial del "Dia de Darwin"

Un grup d’organitzacions proposen convertir el 12 de febrer en una festa internacional d’homenatge al pare de la teoria de l’evolució.

Un grup d’organitzacions americanes, a les que s’han sumat col·lectius d’altres països, han proposat commemorar el 12 de febrer, dia de l’aniversari del naixement de Charles Darwin l’any 1809, per considerar que és necessari promoure el reconeixement de la societat a la tasca que els científics realitzen en benefici del coneixement i el progrés de la humanitat.

Aquests grups consideren que els científics, a banda de les seves heterogeneïtats, constitueixen un col·lectiu que ha protagonitzat molts dels principals avenços en la millora de les condicions de vida de l’home, però que en canvi la seva tasca no ha estat mai prou reconeguda pel conjunt de la societat, fins el punt que de vegades, com succeeix en casos com el de Charles Darwin, pare de la teoria de l’evolució, la figura i l’obra d’aquestes persones han estat injustament vilipendiades per determinats sectors que han posat els seus prejudicis o interessos particulars al davant de l’objectivitat i el rigor dels estudis, els descobriments o fins i tot del bé comú.

Davant d’aquesta realitat els organitzadors consideren que la societat hauria d’instituir festivitats per a celebrar i recordar públicament la importància d’alguns personatges i per a commemorar fites importants de la història de la ciència, que en definitiva és una part cabdal de la història de la humanitat. Per això pretenen «convertir el "Dia de Darwin" en un símbol universal que serveixi per unir a científics, educadors i racionalistes de tot el món, i ofereixi l’oportunitat de donar un reconeixement a una figura important de la causa de la ciència, però també a un símbol de la lluita activa contra la persecució del coneixement. És una oportunitat per a sentir-se orgullosos dels èxits de la humanitat i un moment per a sentir-se optimistes sobre el futur que tenim al davant.»

Segons els organitzadors aquesta celebració no pretén ser partidista, ja que la participació a la programació oficial del "Dia de Darwin" «és oberta a totes les organitzacions interessades a celebrar i a promoure i defensar l’educació de la ciència en general i en particular l’ensenyament de la teoria de l’evolució». També creuen que les festes i celebracions són una part important de l’esperit d’una societat perquè permeten a les persones sentir-se connectades entre elles i amb les causes que es subscriuen, i proporcionen elements comuns per a compartir entre els ciutadans que a la llarga acaben configurant el que anomenen tradicions.

Les entitats que coordinen aquesta iniciativa són: Secular Student Alliance, Campus Freethought Alliance, Committee for the Scientific Investigation of Claims of the Paranormal (CSICOP), Skeptics Society, American Humanist Association, Freedom From Religion Foundation, WonderFest, EvolveFISH, The Secular Web i Institute for Humanist Studies. Per a més informació es pot consultar la pàgina web del Darwin Day a l’adreça: http://darwin.ws/day/.


 

*PÀGINA PRINCIPAL *QUI SOM *NOTÍCIES I ARTICLES *CAMPANYES *TEXTOS LEGALS I ALTRES DOCUMENTS *BIBLIOTECA *ENLLAÇOS I ALTRES ADRECES D'INTERÈS *CONTACTA AMB NOSALTRES

 

 

©Ateus de Catalunya

Apartat de Correus núm. 13.112

08080-Barcelona

info@ateus.org

http://www.ateus.org