ATEUS DE CATALUNYA

Els raelians diuen haver clonat éssers humans

 

Els científics es mostren força escèptics davant d’aquesta possibilitat i consideren altament improbable que disposin dels mitjans tècnics necessaris per aconseguir-ho.

La doctora Brigitte Boisselier, directora de Clonaid, una empresa fundada a les Bahames per la secta dels raelians que afirma que la vida a la terra va ser creada per extraterrestres emprant tècniques d’enginyeria genètica, va anunciar a finals de desembre que estava a punt de néixer el primer ésser humà mitjançant la tècnica de la clonació. L’anunci va obtenir immediat ressò mundial, però tot fa sospitar que podria tractar-se d’un frau. El primer nadó nascut suposadament per aquesta tècnica és una nena anomenada Eve que hauria pesat més de 3 quilos. En cap moment es va revelar el lloc del naixement ni cap detall que permetés contrastar la veracitat de la informació, i segons Boisselier aviat està previst el naixement de quatre nadons més.

La comunitat científica va reaccionar amb un enorme escepticisme. La clonació és una tècnica que consisteix a extreure el nucli d’un òvul amb tot el seu material genètic per després inserir-hi el nucli d’una cèl·lula procedent del cos d’una altre persona. L’òvul resultant és aleshores activat amb una descàrrega elèctrica per posar en marxa el mecanisme de divisió cel·lular. D’aquesta forma s’obté un embrió que s’implanta a l’úter de la futura mare. Si l’embaràs prospera el resultat seria un “clon”, és a dir un nadó genèticament exacte a l’individu donant.

Segons Clonaid, l’empresa hauria fet 10 implantacions per obtenir embarassos a partir de clonacions, de les quals 5 haurien tingut èxit. Això per a molts científics és ja un motiu suficient per a qüestionar-ne la veracitat, ja que ara per ara les tècniques de clonació en mamífers, amb els mitjans dels principals laboratoris d’investigació del món, tenen un índex d’èxit de l’ordre de l’1%. Per obtenir la famosa ovella “dolly” —el primer mamífer clonat de la història— es van arribar a fer fins a 276 proves prèvies, i durant els processos de clonació els científics han trobat multitud de problemes sense resposta. El fet que recentment “dolly” s’hagi hagut de sacrificar, amb evidents símptomes d’envelliment prematur, no fa sinó evidenciar la incertesa que podria esperar els infants nascuts per aquesta tècnica.

La poca credibilitat de tot plegat ve reforçada per l’anunci que el seguiment del procés el faria un equip de científics independents que en cap moment es va detallar, i que un periodista freelance anomenat Michael Guillen seria l’encarregat de supervisar el procés. Molts temen que es tracti d’un simple frau per aconseguir “clients” disposats a aportar una forta suma de diners a l’organització. La vinculació evident d’aquesta empresa amb els raelians fa sospitar del veritable objectiu.

Els raelians són un grup fundat pel francès Claude Vorilhon, un estrafolari individu que després de dedicar-se sense èxit a pilotar cotxes de carreres, segons explica ell mateix el 13 de desembre de l’any 1973, mentre passejava per un volcà a prop de Clermont-Ferrand, va ser contactat per visitants d’un altre planeta que li haurien trames l’encàrrec de preparar la humanitat per l’arribada dels extraterrestres.

Raël, que sol vestir una mena d’uniforme espacial de color blanc, assegura que és el “profeta del tercer mileni”, comparable a Confuci, Buda, Jesús o Mohamet, i que els extraterrestres o Elohim són els mateixos déus que estarien en la base de totes les religions. La seva missió seria construir una ambaixada a les afores de Jerusalem per renovar l’aliança entre els déus i el poble d’Israel —potser per això el seu símbol original, després modificat, incloïa una creu gamada—. Entre les seves esperpèntiques fites estaria la suposada visita al planeta dels Elohim en una nau espacial extraterrestre l’any 1975.

Els raelians es defineixen com una “religió ateista”, una mena de barreja de culte als extraterrestres amb elements de totes les religions i de l’ateisme. Un còctel ideològic delirant que pretén “desmitificar l’antic concepte de déu”, però com resulta evident el fet de dir-se “ateista” seria radicalment incompatible amb el fet de creure en una realitat “transcendent”. Tot i que no paguen una quota fixa, els seguidors de Raël són “convidats” a aportar un mínim del 10% de tots els seus ingressos a la secta. El grup, segons les seves pròpies fonts, comptaria amb 55.000 adeptes a 84 països de tot el món.


PÀGINA PRINCIPAL

 ©Ateus de Catalunya

Apartat de Correus núm. 13.112

08080-Barcelona

info@ateus.org

http://www.ateus.org