ATEUS DE CATALUNYA

Un anglès ven la seva “ànima” a través d’internet!

 

Un artista britànic de 26 anys anomenat Gareth Malham, originari de York però resident a Byker, Newcastle, ha estat la primera persona coneguda a vendre la seva “ànima” de forma real a través d’internet, i tot pel mòdic preu d’11,61 £, és a dir uns 18 .. La possibilitat de vendre l’ànima compta amb alguns precedents en el món de la literatura, tots recordem el Dr. Faust, qui va vendre la seva al diable, però a Malham la idea se li va ocórrer després de veure un capítol de la sèrie de dibuixos animats Els Simpson, on el fill de la família, Bart Simpson, prenia una iniciativa similar.

Gareth Malham, que es declara ateu i per tant considera que en realitat està venent tan sols una il·lusió, va posar un anunci a la pàgina web especialitzada en subhastes eBay amb l’anunci “la meva ànima, sense límits, envio per correu gratuitament”. La veritat és que la seva proposta no va aixecar massa interès i va rebre una sola oferta procedent d’un home d’Oklahoma, als Estats Units, que no va revelar la seva identitat, però que segons sembla hauria “perdut” la seva en una aposta sobre el resultat d’un partit de hoquei.

El protagonista d’aquesta peculiar iniciativa, que es va graduar l’any passat en fotografia, vídeo i imatge digital a la Universitat de Sunderland, on treballa actualment, confessa que va rebre advertències d’alguns clergues sobre el perill del que estava fent, així com alguns missatges per correu electrònic de cristians intentant fer-lo desistir, però ell va declarar “no crec que estigui venent la meva ànima de debò, ja que jo crec que la meva ànima sóc jo mateix. El que m’interessa és que hi hagi algú que pugui estar disposat a comprar-la”.

Malgrat tot va reconèixer que tampoc es faria ric amb aquest negoci, ja que la major part dels beneficis se n’anirien amb les despeses d’enviar el contracte de venda per correu als Estats Units. És clar que si això es posa de moda potser els ateus podrem començar a fer algun negoci, i ja posats, el següent pas podria ser intentar vendre fum.

 


*PÀGINA PRINCIPAL  

 ©Ateus de Catalunya

Apartat de Correus núm. 13.112

08080-Barcelona

info@ateus.org

http://www.ateus.org