castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Properes activitats

A la reunió de Junta del 8 d’aquest mes vàrem acordar impulsar les activitats següents:

22 de gener: Tertúlia sobre el «Lliure pensament» que significa, qui és lliurepensador, història, i activitats actuals.

12 de febrer: «Dia de Darwin». Si el Profesor d’Antropologia Miguel Doñate té disponibilitat aquest dia, farem una tertúlia sobre «Societat, fet religiós i perspectives»

11 de març: Tertúlia «Laïcitat i ensenyament»; demanarem col·laboració a la Fundació Ferrer i Guàrdia

25 de març: ASSEMBLEA GENERAL, on a més dels temes habituals —acta de la sessió anterior, comptes, activitats, etc— haurem d’escollir uns nous president i vicepresident ja que, tal com he anunciat darrerament, deixaré el càrrec de forma irrevocable. Els que vulguin presentar la seva candidatura cal que ho facin saber a l’actual president o al vicepresident i se’ls facilitarà els elements necessaris per contactar amb el socis, i la informació sobre l’associació que demanin. Amb aquesta comunicació donem compliment als estatuts vigents.

Abril: Tertúlia —pendent de determinar data— sobre «Evolucionisme i ateisme» basant-nos en alguns vídeos d’en Richard Dawkins.

Cap a l’abril o al maig vindrà a presentar el seu llibre «Historia de la Mafia Santa», en Luis Vega, President de la Asociación Madrileña de ateos y librepensadores. Es tracta d’una obra de ficció en el marc de la societat actual. La presentació va acompanyada d’una col·lecció de litografies, que estan incloses com il·lustracions al llibre.

Si no podem seguir la seqüència prevista anunciarem amb temps les modificacions.

Guardeu les dates a les agendes.

Hem penjat un nou vídeo al nostre compte de YouTube, amb el títol: El rol de l’Ateisme a la societat del segle XXI, que és part de la presentació de Joan Carles Marset, de l’Associació Ateus de Catalunya, el dissabte 14 de setembre de 2019 a l’Oficina per la No Discriminació de Barcelona, dins del programa de La Nit de les Religions i les Conviccions 2019.
Ho hem fet pensant principalment amb els que no van poder assistir a l’excel·lent presentació que va fer el nostre consoci Joan Carles Marset, i amb els que ho vulguin recordar.

També hem penjat a YouTube el vídeo del discurs pronunciat durant el sopar dels solstici d’hivern 2019. El podeu veure amb subtítols en català i castellà si activeu la icona corresponent.

També aprofitem per informar-vos d’un nou article que hem posat al blog Gaietà Ripoll, traduït d’un escrit de l’italià Marco Marzano, en el que comenta el seu nou llibre “L’Església Immòbil” i crítica la figura del Papa actual, desmuntant la imatge que vol donar d’innovador i reformista.
https://gaietaripoll.blogspot.com/2019/11/breu-historia-dun-llibre.html

Salut
La Junta

Publicat el 13 Enero 2020 per Padc | Arxivat a Ateus