castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


“ENSENYAMENT I LAÏCITAT A CATALUNYA” tertúlia el dimecres 11-3-2020

El proper dimecres 11 de març, a dos quarts de set del vespre al local social, farem una tertúlia amb el tema «Ensenyament i laïcitat a Catalunya»

Com ja sabeu, sota l’organització d’Europa Laica, el 19 i 20 de setembre a Madrid es celebrarà el VIII Congrès de la AILP 2020, amb el títol «ESCUELA LAICA Y LAICIDAD EN LA ENSEÑANZA. Los ataques a la libertad de conciencia en la escuela de hoy» Per obrir cami en la preparació del congrès i donar idees i dades per la redacció de comunicacions, farem la tertúlia amb l’acompanyament de Na Sílvia Luque Delgado, Directora de la Fundació Francesc Ferrer i Guàrdia, Llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (últim any cursat a la Universitat Bielefeld, Alemanya) (2001). Postgrau en Estudis sobre Joventut per la Universitat de Lleida (2004). Màster en Polítiques Públiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra en col·laboració amb la John Hopkins University (2010).
El 2001 va entrar a formar part de l’Institut d’Anàlisi Social i Polítiques Públiques de la Fundació Ferrer i Guàrdia, com a investigadora, fins que a 2005 passà a ser coordinadora de l’ens. El 2015 va assumir la direcció de la Fundació. Ha estat autora i ha dirigit investigacions i formacions en l’àmbit de les polítiques de joventut, l’educació, l’ocupació, l’associacionisme, la participació i la gestió de la diversitat cultural.
Experta en l’anàlisi, disseny i avaluació de polítiques de joventut, polítiques públiques i planificació estratègica, tant per a Administracions Públiques com a entitats.

Encara que sota les lleis limitadores, que la dreta, alguna esquerra i l’esglesia estatals, han anat teixint, Catalunya sempre ha conservat un ensenyament diferenciat tant per qüestions de conceptes i continguts, com en metodología, a cops clandestinament a cops descaradament. Tot i que la laicitat no s’ha pogut posar com a referent, la resistència a la confesionalitat educativa ha estat una constant, no tant reeixida com ens agradaria.
Analitzem l’actualitat, planifiquem el futur.

Publicat el 10 Marzo 2020 per Padc | Arxivat a Ateus