castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Tertúlia “Transcendència” online, dijous 2-4-2020 a les 18 h

Tal com vàrem anunciar hem fet una mica de feina i hem preparat una tertúlia online.

Ens servirà per pensar durant el confinament i a més hi podran participar aquells que estan lluny de Barcelona. Si la experiència surt bé es pot repetir el sistema quant no hi hagi covid-19, per tal d’obrir la porta a tots aquells que no poden assistir a les tertúlies, intercalant-ne de presencials i online.

Quedem per aquesta prova per el dijous, 2 d’abril de 2020, a les 18 hores.

El tema que abordarem serà «Transcendència», l’Anna Fornè es prepararà una presentació del tema.

Transcendència és allò que es troba més enllà d’un límit, que se sol considerar “l’univers físic” o “món”. Així, implica “anar enllà del que és natural”, tant pel que fa al coneixement (per a filòsofs com Kant el transcendent és fora del domini del coneixement), com a l’existència vital (introduint conceptes espirituals com els d’ànima o immortalitat). Històricament, les religions abrahàmiques (judaisme, cristianisme i islam) entenen la transcendència com una condició o estat que supera l’existència física i que en certa manera n’és fins i tot independent. Consideren que Déu, en tant que creador, és transcendent, és a dir, que es troba a part o fora del que ha creat; aquesta concepció indueix, doncs, una noció de dualisme. A més, la transcendència s’atribueix no solament a l’ésser diví sinó també al seu coneixement: Déu supera l’univers però també supera el coneixement, trobant-se més enllà de les capacitats de la ment humana. (Viquipèdia)

Per participar cal tenir un compte de correu al Gmail. Qui no el tingui i vulgui participar en la videotertúlia, el pot aconseguir fàcilment i gratis entrant a: https://www.gmail.com/mail/help/intl/es/about.html?iframe.
Si entreu a la videotertúlia a través de PC tipus torre cal disposar de càmera i micròfon. Els ordinadors portàtils, les tauletes i els telèfons mòbils ja els porten d’origen.

Si useu el mòbil o la tauleta recordeu que cal que el compte de gmail sigui accessible des del dispositiu. Cal tenir llum suficient, no molt potent, però que il·lumini la cara.
Per entrar a la conversa, només caldrà clicar aquest enllaç a la data i hora esmentades:
https://hangouts.google.com/call/5C7o2AEkHT4tJNd8Om-vAEEI
(Recordeu que heu de tenir un compte de Gmail-Google.)

Un cop dins la videotertúlia, accedint a la part inferior de la pantalla podeu activar/desactivar el micròfon i/o el vídeo (que no us vegin) o sortir (penjar, tocant el telèfon vermell que hi ha al centre).

En aquest tipus de trobades cal observar estrictament algunes normes:

Les intervencions seran, segons el nombre de participants i el nombre d’intervencions, d’entre 3 i 5 minuts màxim.
Caldrà forçosament demanar torn de paraula aixecant la mà. Com que no necessàriament el moderador veurà les senyals, cada cop que la llista s’hagi exhaurit, es podran demanar paraules, que es donaran per ordre de petició per el moderador i seran respectades inexcusablement.
Si algú es salta el torn o s’allarga més del temps establert, el moderador farà sonar una campaneta.

Agraeixo l’ajuda de na Anna i d’en Ismael per tirar endavant aquest projecte, dins de l’Escola de Pensar dels Ateus de Catalunya.

l’Anna ens ha preparat un video com introducció a la tertúlia https://www.youtube.com/watch?v=uC3BUC20kh0

Publicat el 2 Abril 2020 per Padc | Arxivat a Ateus