castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico falso iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


TERTÚLIA ON LINE “DRETS HUMANS, LA POSICIÓ DE LES RELIGIONS I DELS ATEUS” 23-4-2020

Continuem amb les tertúlies online. A la darrera vàrem proposar fer aquesta a partir del llibre «Laicismo: Política, Religión y Libertad» de Andrew Copson, vaig indagar qui podia disposar del llibre per assolir un nombre de socis que l’haguesin llegit, però el nombre de respostes positives no dona de si per ajudar a la tertúlia, per tant ho posposem per mes endavant.

La tertúlia ens servirà per pensar durant el confinament i a més hi podran participar aquells que estan lluny de Barcelona, seria força interessant la participació de socis que normalment no poden assistir, jo personalment els convido i espero la seva presència. Això del covid va per llarg.

Quedem per el dijous, 23 d’abril de 2020, a les 18,30 hores. Es pot entrar encara que sigui amb retard.

El tema que abordarem serà «Drets Humans, la posició de les religions i dels ateus», Si algu pot que prepari una presentació de 5/10 minuts, endavant i que m’avisi.

Els drets humans es defineixen generalment com aquelles llibertats, facultats, institucions o reivindicacions bàsiques que corresponen a tota persona pel simple fet de la seva condició humana, per tal de garantir-li una vida digna. Aquests drets es posseeixen independentment de quina sigui la situació legal o jurídica del país o regió en el que habita i de factors com l’estatus, l’ètnia, la nacionalitat o qualsevol altra circumstància de l’individu en qüestió.
D’ençà a finals del segle XVIII es comença a concretar que els drets humans són inalienables i inherents a la persona. No poden ser concedits, limitats, canviats o venuts i tan sols poden ser assegurats o violats.
De forma legal, els drets humans queden recollits en l’ordenació legal de molts països, així com en diversos tractats internacionals, el més important dels quals és la Declaració Universal dels Drets Humans. A més, en la majoria de països avançats, els drets humans són una base ètica i moral al voltant de la qual es pretén construir l’ordre geopolític de la societat moderna, al marge de qualsevol altra consideració legal.
Els drets humans són i han estat objecte d’estudi per part de diversos corrents filosòfics i polítics al llarg de la història, com el dret natural, el racionalisme o el positivisme. (Viquipèdia)
Analitzarem la conducta de les religions i proposem les nostres alternatives, amb especial atenció al document que va elaborar el sindic a partir de la nostra proposta i les de les religions, el trobareu a http://www.sindic.cat/site/files/480/Dret%20a%20la%20llibertat%20de%20consci%E8ncia%20i%20religi%F3.pdf

Per participar cal tenir un compte de correu al Gmail. Qui no el tingui i vulgui participar en la videotertúlia, el pot aconseguir fàcilment i gratis entrant a: https://www.gmail.com/mail/help/intl/es/about.html?iframe.
Si entreu a la videotertúlia a través de PC tipus torre cal disposar de càmera i micròfon. Els ordinadors portàtils, les tauletes i els telèfons mòbils ja els porten d’origen.

Si useu el mòbil o la tauleta recordeu que cal que el compte de gmail sigui accessible des del dispositiu. Cal tenir llum suficient, no molt potent, però que il·lumini la cara.
Per entrar a la conversa, només caldrà clicar aquest enllaç a la data i hora esmentades:
https://hangouts.google.com/call/5C7o2AEkHT4tJNd8Om-vAEEI
(Recordeu que heu de tenir un compte de Gmail-Google.)

Un cop dins la videotertúlia, accedint a la part inferior de la pantalla podeu activar/desactivar el micròfon i/o el vídeo (que no us vegin) o sortir (penjar, tocant el telèfon vermell que hi ha al centre).

En aquest tipus de trobades cal observar estrictament algunes normes:

Les intervencions seran, segons el nombre de participants i el nombre d’intervencions, d’entre 3 i 5 minuts màxim.
Caldrà forçosament demanar torn de paraula aixecant la mà. Com que no necessàriament el moderador veurà les senyals, cada cop que la llista s’hagi exhaurit, es podran demanar paraules, que es donaran per ordre de petició per el moderador i seran respectades inexcusablement.
Si algú es salta el torn o s’allarga més del temps establert, el moderador farà sonar una campaneta.

Publicat el 16 Abril 2020 per Padc | Arxivat a Ateus