castellano


Certificat Apostasia
apostasia Arxiu Ateus carta concordato Debats dios estado laico iglesia laica laicidad laicitat lliga mort Novedades tertulia Tertúlies Tertúlies Tertulias Ateus trobades trobades apostasia


Codi etic


Ateus de Catalunya és soci fundador de la AILP


Benvinguda

Volem donar-vos la benvinguda des d’aquestes pàgines al món de l’ateisme, al món dels qui han decidit deixar de ser esclaus de la religió per exercir la seva pròpia llibertat. L’ateisme és la filosofia d’aquells que neguen l’existència de déu, que consideren que no hi ha cap raó per acceptar que més enllà de la realitat material existeixen ens d’una naturalesa diferent i superior a la humana en els quals es troba l’origen i el sentit de la nostra existència.

Però també és molt més que això, és una actitud mental positiva que promou la llibertat de consciència i que estimula el coneixement, que cerca establir un estil de vida basat en la figura de l’home com a motor del progrés i del benestar, que encoratja a desenvolupar un sistema ètic que fomenti el respecte mutu, la comprensió i la tolerància, la responsabilitat de tots envers ells mateixos, amb la societat i amb el món; és en definitiva una forma d’entendre la vida que estima la vida i que renega de la por i de l’esperit de submissió que s’amaga darrera dels dogmes i de les creences de les doctrines religioses.

La religió es basa en el menyspreu de la vida a la terra i en la promesa d’una recompensa després de la mort pels qui accepten creure i obeir cegament els dictats dels intermediaris d’una suposada divinitat. Aquesta és una exigència grollera i fosca que a canvi demana l’entrega d’allò més valuós que té l’home per al coneixement: la seva raó crítica i la seva llibertat. L’ateisme en canvi és alliberador, ensenya a gaudir lliure i responsablement de la vida aquí a la terra i a superar-se per fer del món i de la societat, gràcies al propi esforç, una llar acollidora i digne, un indret on siguem capaços de viure millor tots plegats.

Si us sedueix aquesta idea aleshores us convidem a descobrir en aquestes pàgines un repte, un estímul, un gran projecte, una il·lusió. Tanmateix us recomanem que, si no esteu disposats a obrir prou les vostres ments per deixar córrer una mica d’aire fresc que airegi el món del dogmatisme i de la intolerància, no continueu amb la vostra visita. La nostra intenció no és ofendre ningú, però entenem que per a determinades persones amb creences fortament arrelades pot resultar colpidor navegar per les nostres aigües. En qualsevol cas us agraïm la vostra visita i esperem que aquesta hagi estat una aventura profitosa i estimulant també per a vosaltres.